"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Joghurt meggyszósszal

Egy kis finomság diéta idejére

2017. március 07. - Eddi konyhája

17198444_1459400130737792_648655376_n.jpg

Ez nem recept, csak egy ötlet, ha diétáztok, és egy kis finomságra vágytok. Azért osztom meg Veletek, mert sokszor nagyon nehéz kitalálni, mit is ehetünk, ha már nem bírjuk édesség nélkül. Ebben a desszertben egyáltalán nincs cukor, rendkívül alacsony a zsír-és szénhidráttartalma, és adagonként mindössze 185 kcal.

A natúr joghurt sok diétás édesség alapja, mindig legyen a hűtőnkben, mert nem csak reggelire fogyasztható, hanem finom pohárkrémeket lehet belőle készíteni. A joghurt jót tesz az emésztésnek, emellett salaktalanító hatással bír, erősíti az immunrendszert és rendkívül tápláló.

Ehhez a desszerthez egy meggyes muffin adta az ötletet, amiből csak fél adagot sütöttem a férjemnek. A maradék meggy így megmaradt. Gondolkodtam, mit tudnék belőle csinálni, és az eredmény nagyon finom lett!

Hozzávalók (4 adagra):

- 1 üveg magozott meggy befőtt

- 4 pohár natúr joghurt (4x150 g)

Elkészítés:

A meggyről öntsük le a levet. Győződjünk meg arról, hogy biztosan nincs mag egyik meggyszemben sem (sajnos mindig akad 1-2), majd botmixerrel pürésítsük teljesen simára.

Vegyünk elő 4 poharat, és tegyünk mindegyik aljára meggyszószt, majd kanalazzunk rá egy-egy pohár joghurtot, végül a maradék meggyszósszal fejezzük be a rétegezést.

Semmilyen édesítés nem szükséges, mert a meggyszósz elég édes ahhoz, hogy édesítse a joghurtot is. Próbáljátok ki!

Diétára fel!