Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Paradicsomos tortilla tekercsek

Egy remek recept tortillából

2017. március 06. - Eddi konyhája

17193821_1458658837478588_1972522996_o.jpg

Az ötletet az enchiladas, azaz a mexikói töltött palacsinta adta ehhez az ételhez. Volt egy kis sült hús itthon, és gondoltam, kipróbálom tortillába tekerve, ezúttal nem gyros formájában.

Bolti tortillát is lehet használni, de én sem pénzt nem szeretek adni egy ilyen filléres alapanyagért, sem az ízét nem szeretem a boltinak, sokkal finomabb, ha magunk készítjük. A receptet hozzá, amit korábban már posztoltam, itt találjátok.

Hozzávalók:

- 0,5 l passzírozott paradicsom

- 2-3 gerezd fokhagyma

- olívaolaj

- 1 doboz kukorica konzerv

- kb. 400 g sült hús

- 1 nagy fej lilahagyma

- 6 tortilla lap

- mozzarella

Elkészítés:

Az olívaolajon futtassuk meg a fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha a paradicsom túl savas, cukrozzuk meg egy picit. Rotyogtassuk 10 percig.

A hagymát vágjuk fel, a sült húst tépkedjük apró darabokra, és a kukoricakonzervről öntsük le a levet.

17195559_1458658854145253_72535864_o.jpg

A paradicsomszósz egyharmadát öntsük egy hőálló tál aljába, másik egyharmadával kenjük meg a tortilla lapokat. A hagymát, kukoricát és húst osszuk el a tortilla lapokon, majd tekerjük fel őket. Tegyük szorosan egymás mellé a tekercseket a paradicsomszószra.

17193838_1458658840811921_1364403875_o.jpg

A maradék szószt öntsük a tekercsek tetejére, majd a felkarikázott mozzarellát is tegyük rá. 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt megpirul.

17193679_1458658894145249_1830785076_o.jpg

Kombinálhatjátok más zöldségekkel, fűszerekkel is, a lényeg, hogy próbáljátok ki, mert nagyon finom! :)

Sütésre fel!

 

süti beállítások módosítása