"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Házi sport szelet

Ezt még azok is meg tudják csinálni, akik eddig nem mentek a konyha közelébe. :)

2017. február 11. - Eddi konyhája

16699736_1433461519998320_420738471_n.jpg

Már régóta pihen a receptfüzetemben a házi sport szelet receptje, mindig ki szerettem volna próbálni. Észrevettem, hogy a felhalmozott háztartási kekszek szavatossági ideje hamarosan lejár. Kókuszreszelék nem volt itthon, így kókuszgolyót nem tudtam csinálni, itt volt az ideje, hogy nekigyürkőzzek a sport szeleteknek. :)

Ha egészen őszinte szeretnék lenni, a keksz íze annyira domináns, hogy nekem nem igazán hasonlít a sport szeletre, ennek ellenére szerintem így is nagyon-nagyon finom süti!!! Veszélyes, mert nagyon eteti magát, és a diétám ellenére túl is toltam a mennyiséget, de hát olyan finom! :) Érdemes ezt a receptet eltenni, ha sütés nélküli desszertet szeretnénk, például nyáron, vagy ha sok vendégnek akarunk valami finomságot összedobni.

A megadott mennyiségnek nyugodtan lehet a felét is venni. Mi a férjemmel ketten két nap alatt elpusztítottuk, de nem muszáj követni a példánkat. :)

Hozzávalók:

- 500 g háztartási keksz

- 2 dl tej

- 200 g vaj

- 3 ek kakaópor

- 200 g porcukor

- 1-2 evőkanál rum (ízlés szerint)

- 150 g étcsokoládé + 1 ek olaj a tetjére

Elkészítés:

Daráljuk a kekszet teljesen por állagúra, és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk teljesen homogénre. Nyomkodjuk  egy tepsibe, és egyengessük teljesen simára a tetejét. Tegyük be a hűtőbe pihenni. Olvasszuk fel a csokit, és keverjük hozzá az olajat. Ez azért kell, hogy ne törjön, amikor szeleteljük. Minél simábbra egyengetjük a süti tetejét, annál könnyebb lesz eldolgozni rajta a csokit.

16706718_1433461516664987_1395345533_n.jpg

Tegyük be a hűtőbe dermedni, amíg a csoki meg nem köt a tetején, és már szeletelhetjük is. Egy hétig gond nélkül eláll a hűtőben, de nem fog. Biztos megeszitek előbb. :)

Próbáljátok ki!