"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Paradicsomos, sajtos padlizsán

Receptnek túlzás lenne nevezni, de ötletnek jó! :)

2017. január 19. - Eddi konyhája

16122360_1410280935649712_874538700_o.jpg

A padlizsánra mindig boldogan rárepülök, gondolván, milyen finomat fogok belőle csinálni, de a megfelelő padlizsánkrém receptem még mindig kísérletezés alatt áll, a muszakát sosem szerettem, a nagy kedvencemet, a rántott padlizsánt meg a diéta miatt hanyagolom... Egy egyszerű, húsmentes ételt akartam, és ez lett. :)

Hozzávalók (2 személyre):

- 1 padlizsán

- 2-3 paradicsom

- reszelt sajt

- olívaolaj

- oregánó, kakkukfű és bazsalikom

- só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit, és szeleteljük kb. 1 cm vastag karikákra. Sózzuk be, majd hagyjuk állni kb. 10-15 percet. Eközben mossuk meg a paradicsomokat (nekem most csak koktélparadicsom volt itthon), és szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le (ízléstől függ a mennyiség, kb. 1-2 marék legyen).

A vizet eresztett padlizsánokat papírtörölközővel itassuk fel, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. A padlizsánokat locsoljuk meg olívaolajjal, borsozzuk, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Helyezzünk minden padlizsánra paradicsomszeleteket, végül szórjuk meg sajttal. Tegyük be a sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul, ez kb. 20 perc.

Én hagymás bulgurt készítettem, de gyakorlatilag bármilyen köret illik hozzá. Remek ebéd vagy vacsora, ha valami könnyűre vágyunk. 

16144431_1410280938983045_397801123_n.jpg

Sütésre fel! :)