Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Joghurtos, erdei gyümölcsös túrókrém kekszmorzsával

Ha a fogyókúra alatt megőrülünk egy kis édességért, csoki helyett inkább válasszuk ezt!

2017. január 08. - Eddi konyhája

15970380_1401046259906513_1654391170_n.jpg

Alapvetően az a véleményem, hogy ha valaki diétázik, ne, vagy csak ritkán egyen édességet. Nem értek egyet az édesítők használatával, mert a cél szerintem nem az, hogy hogyan tartsuk fenn az édességfüggőségünk, hanem hogy leszokjunk a mindennapi fogyasztásáról. Az édesítők szervezetünkre tett hatása nem biztos, hogy jó, mint ahogyan az sem, ha hozzászokunk az édes ízhez, mert így mindig igényelni fogjuk. Az édesség legyen kuriózum, amit egy héten egyszer eszünk, függetlenül attól, hogy épp diétázunk-e vagy sem.

Fogyókúra alatt persze érdemes inkább olyan desszertekben gondolkodni, amelyek valamelyest alakkímélőek. Én mézet szoktam ilyenkor használni cukor helyett, amelynek a kalóriatartalma ugyan közel azonos a cukoréval, de sokkal egészségesebb a benne lévő vitaminoknak köszönhetően, és ha gyümölcsökkel is édesítjük a desszertet, akkor kevesebb is elég belőle. Zsíros krémek helyett használjunk inkább joghurot vagy túrót, és máris tettünk valamit az egészségünk és az alakunk érdekében. ;)

Ebben a desszertben egyedül a tejszínhab az, ami hízlal, de ennek az édességnek a kalóriaértéke még így is elég baráti. :)

Hozzávalók (6 adag):

- 250 g félzsíros túró

- 150 g natúr joghurt

- 200 ml habtejszín

- kb. 2 ek. méz (ízlés szerint)

- 1 vaníliarúd kikapart magjai

- 100 g fagyasztott málna (vagy eper)

- 100 g fagyasztott szeder (vagy más bogyós gyümölcs)

- 1 tasak habfixáló (elhagyható)

- pár darab zabkeksz a tetejére

Elkészítés:

A gyümölcsöket pürésítsük le botmixerrel vagy turmixgéppel. A túrót törtjük át, adjuk hozzá a mézet, joghurtot, a vaníliamagokat, és szintén turmixoljuk, amíg sima krémet kapunk, majd osszuk két részre, és az egyik feléhez adjuk hozzá a gyümölcspépet. A habtejszínből verjünk habot a habfixálóval, egyik felét adjuk a sima túrókrémhez, másikat a gyümölcsös keverékhez. A két krémet rétegezzük tálkába, majd szórjuk meg zabkekszmorzsával. Ennyi az egész! :)

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető finomság! Ha nem esszük meg az egészet egyszerre, akkor bűntudatunk sem lesz tőle. ;) Ez egész édesség kb. 1160 Kcal, vagyis ha 6 adaggal számolunk, akkor 200 Kcal alatt van. Ennyi simán belefér! ;) De még az én 290 Kcal adagom is, ami a képen látható! :)))

"Sütésre" fel! :)

 

süti beállítások módosítása