"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Magvas bagett

A ropogós bagettet szinte mindenki szereti, de nem mindig akad az utunkba olyan pékség, ahol lehet kapni, ráadásul olyat, ami finom is.

2016. október 13. - Eddi konyhája

Bagettet sütni igazán nem nehéz, csak néhány trükköt kell bevetni, és az eredmény egy kívül ropogós, belül puha péksütemény lesz. Ha nem szeretnénk magokat tenni bele, el is hagyhatjuk, így sima bagetteket kapunk. És ne feledjük: fillérekbe kerül, ha mi magunk készítjük. ;)

Tovább

Calzone, az olasz töltött pizza

Olaszországban szinte minden étteremben lehet calzone-t, azaz töltött pizzát enni, ami egy remek változata a pizzának, és ráadásul nagyon könnyen elkészíthető.

  A Calzone gyakorlatilag nem más, mint egy töltött pizza. Nápoly környékén olajban sütik ki, máshol ugyanúgy kemencében, mint a pizzát. Nálam pedig ugyanabban a gagyi gázsütőben, amiben minden mást.:)

Tovább