"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Egyszerű répatorta - a kezdők tortája

2016. június 12. - Eddi konyhája

Ha valaki fél a tortasütéstől, ezzel a tortával nem fog felsülni, mert az alapanyagokat csak ki kell mérni, összekeverni, és már sülhet is. Ráadásul még egy picit egészséges is a répa miatt. :) Hozzávalók: - 300 g liszt - 3 tojás - 250-300 g reszelt sárgarépa - 1,5 dl olaj - 250 g porcukor -…

Tovább

Grissini, az olasz "ropi"

Kezdődik az EB, süssünk házi ropit!

A grissini, azaz az olasz rágcsálnivaló tökéletes házi ropi: pár hozzávalóból, kevés munkával készül, ráadásul egészségesebb is a chipseknél és bolti ropiknál! ;) Az aszalt paradicsomos grissini a kedvencem. :) Hozzávalók: - 400 g kenyérliszt (vagy sima liszt) - 1 tk só - 3 ek olívaolaj (vagy…

Tovább

Mennyei narancsos csokitorta

Ez egy 100%-ban saját recept! :) Nem vagyok a tortasütés nagymestere, de van néhány torta, amellyel mindig sikert aratok. Ennek a tortaötletnek az alapját furcsa módon a klasszikus gyümölcstorta receptje adta.:) A tésztája ugyanis annyiban tér el a gyümölcstorta receptjétől, hogy 1-2 evőkanál…

Tovább

Olasz pizzatészta

Ez a pizzatészta receptem alapvetően annyiban tér el a "magyaros" pizzatészta recepttől, hogy tej helyett vízzel készül, és kissé más állagú és ízű tésztát kapunk sütés után. Akinek már volt szerencséje eredeti olasz pizzát enni, és jobban ízlett neki, mint a magyar pizzériákban kapható vastag…

Tovább