Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kókuszgolyó

Örök klasszikus, örök kedvenc

2016. december 29. - Eddi konyhája

 

img_20160531_215339_1.jpg

 

A kókuszgolyó sokunk nagy kedvence: klasszikus édesség ez, amit pikk-pakk el lehet készíteni, de sajnos sokan el is rontják. Olyan ez, mint a keksztekercs: ha vendégségben meglátod, boldogan veszel belőle, beleharapsz, és az első falat után arra gondolsz, hogy hogyan tudnád észrevétlenül kiköpni.

Sokan ugyanis sajnos margarinnal készítik, és még ki tudja, mit tesznek bele, amitől vállalhatatlan íze lesz, pedig ennél a sütinél csak egy lényeges van: az a kevés alapanyag legyen jó minőségű!

Hozzávalók:

- 250 g darált háztartási keksz

- 100 g vaj (én nem tudom margarinnal megenni)

- 150 g porcukor

- 2 ek kakaópor

- 0,5 dl tej

- 0,5 dl főtt kávé (tejjel ki lehet váltani)

- 2 tk rum (elhagyható)

- kb. 40 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Mérjük ki az alapanyagokat. A kekszet daráljuk le, daráló hiányában apránként mozsárban is finomra tudjuk törni, vagy tegyük zacskóba, és ütögessük valamivel, pl. sodrófával. :)

A darált kekszhez adjuk hozzá a cukrot. A vajat olvasszuk meg, a kávéval és a tejjel együtt öntsük a keverékhez, és jól gyúrjuk össze. A könnyebb formázhatóság érdekében fél órára érdemes a hűtőbe tenni a masszát, hogy lehűljön.

Formázzunk kis golyókat belőle, és hempergessük kókuszreszelékbe. :) Aki szereti, tehet egy-egy kimagozott meggyszemet a közepébe is. :)

Formázásra fel! :)

süti beállítások módosítása