Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kakaós keksz

Ha unjátok a mézeskalácsot, süssetek kekszet!

2016. december 20. - Eddi konyhája

20161218_162305_2.jpg

Szeretek kekszet sütni. Nagyon könnyen elkészíthető, sokféleképpen dekorálható, és fémdobozban sokáig eláll. Ilyenkor, adventi időszakban mindenki többet süt, mint általában szokott, és nagyon jól jön egy olyan recept, amit hetekkel a nagy karácsonyi hajtás előtt is lehet készíteni, de pár nappal Szenteste előtt is összedobható.

Én már megsütöttem az idei adag mézeskalácsot, és ki szerettem volna próbálni, hogyan mutat egy kakaós kekszen a cukormáz. :)

Hozzávalók (1 nagy tepsihez):

- 120 g liszt

- 50 g kakaópor

- 100 g porcukor

- 80 g vaj vagy margarin

- 1 tojás

- késhegynyi sütőpor

- 1 csipet só

Elkészítés:

Mérjük ki az összetevőket. A száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban, és morzsoljuk el benne a vajat. Ha ez megvan, adjuk hozzá a tojást is, és gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük pihenni a hűtőbe legalább egy órára.

Nyújtsuk ki kb. fél cm vékonyra, és tetszőleges formákkal szaggassuk ki. Mint minden vajas tészta, ez is ragadni fog, ezért lisztezzük be alaposan a deszkát.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15 percig.

20161218_134303_2.jpg

Ha kihűltek, díszítsük cukormázzal (receptet itt találtok hozzá). Fémdobozba téve, hűtőben tárolva akár hetekig is eláll. Adhatjátok ajándékba, és bármilyen alkalomra megsüthetitek, és bármilyen formájúra szaggathatjátok.

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása