"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Házi bonbon

Egy egyszerűen elkészíthető bonbon receptre mindenkinek szüksége van!

2016. december 20. - Eddi konyhája

img_0015_1.JPG

A bonbonkészítés lehet egy rendkívül macerás, időigényes időtöltés, de lehet egy végtelenül egyszerű művelet is, amihez a kétbalkezesek is bátran nekikezdhetnek.

A bonbonkészítésben az a jó, hogy egyedi, igazán személyes módja tud lenni az ajándékozásnak. Csak egy kis díszes dobozkára van szükségünk, amibe bele tudjuk tenni, de akár rusztikusan, zsírpapírba csomagolva átadva is nagy örömet okozhatunk a szeretteinknek, barátainknak. A recept alapját egy házi szaloncukor adta, egy kicsit átalakítottam. Egyéb ízesítőkkel mindenki kialakíthatja a saját, egyedi bonbonját.

Hozzávalók:

- 50 g darált dió

- 25 g kókuszreszelék

- 60 g mazsola

- 60 g lekvár (savanykás gyümölcsből)

- 1 db narancshéj (reszelt)

- 1 evőkanál narancslé

- 1 tk fahéj

- 1 tk rum (elhagyható)

- étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:

A mazsolát öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni legalább 10 percet, közben mérjük ki a többi hozzávalót is.

A mazsoláról öntsük le a vizet, és botmixerrel pürésítsük, majd keverjünk hozzá mindent, és dolgozzuk masszává. Ha túl nedvesnek találjuk, adjunk még hozzá kókuszreszeléket.

A tenyerünkkel formázzunk kis golyókat, és tegyük egy sütőpapíros lemezre. Hagyjuk szikkadni a pulton egy éjszakán át, ne tegyük be a hűtőbe!

img_0011_2_1.jpg

Másnap olvasszuk fel a csokit, és egy villa segítségével mártsuk meg benne a golyókat, majd tegyük vissza a sütőpapíros lemezre.

img_0015_1.JPG

Tegyük hűtőbe őket, és ha a csoki megkötött, már csomagolhatjuk is. :)

20161220_211436_2_1.jpg

Nagyon finom, mutatós, és pikk-pakk el lehet készíteni.

Próbáljátok ki! :)