"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Fetával töltött, feketeerdei sonkába göngyölt csirkemell

Egyszerű és nagyszerű recept, ha unjátok a sima csirkét

2016. november 30. - Eddi konyhája

15310435_1359088037435669_1277233586_n.jpg

Nagyon egyszerű ez a recept, alig van munka vele és kevés alapanyag szükséges hozzá, de azok legyenek jó minőségűek!

A feta legyen igazi feta, ne krémfehér! Igaz, hogy utóbbi feleannyiba kerül, de feleolyan finom is. Én is szoktam krémfehér sajtot használni görög salátához, de az igazi fetának egészen más íze van, nem olyan bántóan sós, mint a krémfehér.. Ha valaki mégis kedveli, használja ezt a fajtát.

Hozzávalók 4 személyre:

- kb. 800 g csirkemell (8 nagy szelet)

- 8 szelet feketeerdei sonka

- kb. 100 g feta sajt

- só, bors ízlés szerint

15281034_1359086924102447_1875621821_n.jpg

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, vagy vegyük már eleve szeletelve. A szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy kb. 1,5 cm vastag fetarudacskát. Akkorára kell vágni a fetát, hogy ne lógjon túl a csirkemellen. Szorosan tekerjük fel, majd göngyöljük köré a sonkaszeleteket. Tegyük a kis göngyölegeket egy kivajazott hőálló tálba, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb.40 percig süssük. Akkor van kész, ha a kést könnyedén bele tudjuk szúrni a húsba, mert akkor már puha. De az is segít, ha a beleszúrt kést egy pillanatra a szánkhoz érintjük. Ha forró, akkor kész a hús, mert elérte a közepe is a kellő hőfokot ahhoz, hogy átsüljön.

Pikk-pakk készen van, szép és finom is.

14713800_1796936613854643_5455606377064647862_n.jpg

Próbáljátok ki! :)