"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Vaníliás túrókrém piskótával és málnával

Amibe vaníliás puding kerül, rossz már nem lehet :)

2016. november 12. - Eddi konyhája

14107699_1773984059483232_1970922668835516569_o.jpg

Imádok sütni, de előfordul, hogy nincs kedvem sokat bíbelődni, vagy csak nem akarom bekapcsolni a sütőt, főleg nyáron. Bár most, hogy fűtésszezon van, ugyanígy érzem magam, mert a társasház úgy gondolja, az utcát is fűteni kell, és a lakásomban nyitott ablak mellett is 26 fok van. Szóval nálam most már sütés szempontjából tök mindegy, hogy tél van vagy nyár. :)

Ebben a desszertben nincs semmi különös, de a fent részletezett okok miatt igazi áldás ez a desszert. 

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- 5 dl tej

- 250 g túró

- 4 evőkanál cukor (ízlés szerint)

- 1 csomag vaníilás cukor

- 1 citrom reszelt héja

- 10 -12 db babapiskóta 

- málna (vagy bármilyen bogyós gyümölcs)

Elkészítés:

A pudingot a tejjel és cukorral együtt készítsük el, hagyjuk kihűlni. Ezalatt a túrót törtjük át villával, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A kihűlt pudingot lazítsuk fel habverővel, és keverjük el benne a túrót. 

A piskótát törjük darabokra, és kezdjük el poharakba rétegezni a krémmel együtt. Én poharanként 2-3 piskótát használtam, de ez lehet több is, kevesebb is.

A tetejére tegyünk málnát, vagy más bogyós gyümölcsöt. Én fagyasztottat használtam; amíg a desszert összeáll a hűtőben, a gyümölcs is kiolvad.

Ahhoz, hogy a piskóta megpuhuljon a krémtől, a legjobb egy egész éjszakára hűtőbe tenni őket.

Próbáljátok ki!