"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Hercegnő burgonya

Nemcsak gyönyörű, hanem finom is. Csak egy kevés plusz munkát igényel, de megéri!

2016. november 12. - Eddi konyhája

15007871_1339591109385362_1355503186_o.jpg

Már régóta ki szerettem volna próbálni a hercegnő burgonyát, mert egyrészt nagyon szép, másrészt a sima krumplipüré már unalmas. :)

Hozzávalók (2-3 személyre):

- 500 g krumpli + só

- 25 g vaj

- 2 tojás sárgája

- szerecsendió, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, és főzzük puhára sós vízben. Ha kész, törjük össze, hagyjuk kihűlni, és keverjük hozzá az a többi alapanyagot.

15052021_1339591149385358_186627753_o.jpg

Töltsük csillagfejes nyomózsákba a masszát, és egy sütőpapíros tepsire nyomjunk kis halmokat belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, amíg szép színt kapnak, ez sütőtől függően kb. 20 perc. Akkor jó, ha kívül ropog, belül puha.

15064011_1339591099385363_1957286232_o.jpg

Ez a gyönyörű köret minden ételhez passzol, amihez illik a sima krumpli, de ez sokkal látványosabb, és persze finomabb is.

Próbáljátok ki!