"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Pizzás csiga

Egy újabb remek, otthon készíthető recept - fillérekből

2016. november 06. - Eddi konyhája

20161009_181645_2.jpg

Ha unod, hogy mindig szendvicset vigyél munkába, és unod azokat a borzasztó ízű pizzás csigákat, amiket a boltokban vagy pékségekben lehet kapni, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod! :) Remekül lehet fagyasztani is, így bármelyik sietős reggelen megvan a péksütink. ;)

Rengeteg pizzát szoktam sütni, kétfélét is. Mindkettőt megosztottam már veletek, először a vastagabb, magyaros pizza receptjét, ami az első bejegyzésem volt. Ehhez a recepthez jobb ez, mert itt kifejezetten puhának kell lennie a tésztának.

Futtassátok fel az élesztőt a meleg tejben, és mérjétek ki a hozzávalókat.

20160925_161125_2_1.jpg

Amíg a tészta kel a dagasztás után, készítsétek el a paradicsomszószt. Mivel én előrelátó vagyok, mindig nagy adagban készítem, műanyag edényekbe töltöm, és lefagyasztom. Így egy ilyen sütésnél is csak ki kell kapnom a fagyasztóból. ;)

20160913_184005_2.jpg

A megkelt tésztát nyújtsátok ki vékonyra, kenjétek meg a paradicsomszósszal, és szórjátok meg reszelt sajttal. Tehettek rá felvágottat is, úgy még tartalmasabb. Szorosan tekerjétek fel, majd kb. 1,5 cm vastagon szeleteljétek fel. Tegyétek sütőpapírral bélelt tepsikre a csigákat. Hagyjatok helyet közöttük, mert majdnem a kétszeresükre nőnek sütés közben.

20160925_174151_2_2_2.jpg

180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 perc alatt készre sül, de ez függ a sütőtől is. Nem lehet elrontani, ha már szép aranybarna, akkor kész. :) Ha fagyasztani szeretnénk, kihűlés után tegyük zacskóba, és mehet is a fagyasztóba.

Kiváló péksüti munkába, vagy gyerekeknek a suliba. Mi utazáskor is szoktunk magunkkal vinni, jól jön, ha hirtelen éhezünk meg. :)

Ha egyszer kipróbáltátok, biztos, hogy legközelebb dupla adagot csináltok. Próbáljátok ki ezt a tekercs formát!

Sütésre fel! :)