"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Házi májkrém

Házi májkrémet készíteni nemcsak gazdaságos, de az íze is garantáltan jobb, mint a boltié

2016. október 27. - Eddi konyhája

20161025_174915_2_1.jpg

A májkrémmel ugyanaz a helyzet, mint a házi felvágottal: sokkal olcsóbb, sokkal finomabb, sokkal egészségesebb, ha mi magunk készítjük, legalább egyszer Nektek is ki kell próbálnotok!

Mivel nekem csak csirkemáj volt itthon, ebből készítettem, de nyilván finomabb a végeredmény, ha libamájat használtok.

Hozzávalók:

- 500 g csirkemáj

- 1 fej vöröshagyma

- 1 tk kakukkfű (ízlés szerint)

- 1 tk petrezselyemzöld (ízlés szerint)

- só, bors (ízlés szerint)

- 1 evőkanál vaj

- 1-2 evőkanál margarin

Elkészítés:

Meg kell mondjam, kevés dolgot utálok úgy, mint a csirkemájat. :) Legalábbis egészben, mert az íze viszont nagyon finom, ráadásul egészséges és olcsó alapanyag. Ezért jó recept ez, mert pont az alakját, formáját és inasságát veszíti el a máj, az íze viszont megmarad.

Első lépésként tisztítsuk meg a májat, és vágjuk darabokra. Ugyanezt tegyük a hagymával is. A hagymát dinszteljük meg, majd borítsuk rá a májat, és kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük készre az egészet.

img1477558094164_1.jpg

Amikor már kissé kihűlt, alaposan turmixoljuk össze botmixerrel, és tegyük hozzá a vajat az íze miatt, a margarint pedig az állag miatt. Egy eléggé sűrű, mégis jól kenhető masszát kapunk, ami persze nem túl dekoratív látvány a színe miatt, de higgyétek el, az íze sokkal jobb, mint a boltié.

20161025_174934_2_3_1.jpg

Ha a tetejét kacsazsírral bekenitek, sokáig eláll a hűtőben. Én ezt most kihagytam, úgyis gyorsan el fog fogyni. :)

Próbáljátok ki ti is!

Főzésre fel! :)