"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Mákos bögremértes süti

Akár a kezdők sütijének is lehetne nevezni, mert nagyon egyszerű elkészíteni és elronthatatlan! :)

2016. október 23. - Eddi konyhája

20161003_155423_2.jpg

Ősrégi családi recept ez, a világ talán legegyszerűbben elkészíthető sütije. Én diós változatban szeretem a legjobban, de most volt egy kis mák itthon. Gondoltam, megbolondítom egy kis ribizlivel, és az eredmény nagyon finom lett! :)

Hozzávalók:

- 1 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)

- 1 bögre cukor

- 1 bögre tej

- 1 bögre darált mák

- 1 tojás

- 40 g vaj

- 1 zacskó sütőpor

- 2 marék ribizli vagy más bogyós gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés:

Semmi mást nem kell tennünk, mint a kimért alapanyagokat alaposan összekeverni, és egy kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba önteni. A gyümölcsöket rendezzük el a tetején, sülés közben bele fognak süllyedni. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük kb. 30 percig, amíg szépen elkezd barnulni a teteje. Ekkor tűpróbával érdemes ellenőrizni, megsült-e a belseje, és szükség esetén süssük addig, amíg kész lesz teljesen.

20161003_140317_2_2_1.jpg

20161003_143355_2_1.jpg

Várjuk meg, amíg kihűl, és szórjuk meg porcukorral. Egy pohár tejjel a legfinomabb. :) Mindenképp próbáljátok ki, mert pikk-pakk készen van, és az is el tudja készíteni, aki még sohasem sütött semmit.

Sütésre fel! :)