"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Házi ischler

Csak önmagam tudom ismételni: minden finomabb, ha otthon készítjük. Így van ez az islerrel is.

2016. október 23. - Eddi konyhája

20161022_171707_2.jpg

Ha igazán finom, minőségi islert szeretnétek enni, feltétlenül próbáljátok ki ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni, és garantáltan sikeretek lesz vele! :)

Mindig is utáltam az islert, mert óriási csalódás volt: gyönyörű, csokival bevont keksz, amibe beleharapsz, de bár ne tetted volna. A csoki ócska tejbevonó, a keksztészta porózus, a lekvár meg azonosíthatatlan ízű hitlerszalonna. Mielőtt a kommentelők nekem esnének, hogy az ország milliónyi pontján kapható finom isler, leszögezném: engem ezek eddig sajnos elkerültek, és nem is igen fordítottam energiát a felkutatásukra, mert Édesanyámnak köszönhetően volt részem isteni isler kóstolásában is. :) Övé a recept, és most először próbáltam saját magam megsütni. Az eredmény, ha nem is lett túl szép, de nagyon-nagyon finom! :)

Hozzávalók:

- 280 liszt

- 240 g vaj

- 140 g porcukor

- 140 g dió

20161022_153453_2.jpg

- 200 g étcsokoládé és lekvár az összeállításhoz

Elkészítés:

A diót daráljuk le. A vajat vágjuk kockákra, és a hozzávalókkal együtt morzsoljuk össze. Ha ez megtörtént, a kezünkkel kezdjük el összegyúrni, ettől fog összeállni a tészta. Ha ez megtörtént, tegyük folpackba, és pihentessük a hűtőben legalább fél órán át, de akár egy egész éjszaka is maradhat ott.

img1477166482023.jpg

A tésztát pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szúrjuk ki kör alakú szaggatóval (nekem ez most egy pohár volt). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a kiszaggatott kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük világosra őket. Ez kb. 15 perc, de ez függ a sütőtől, így nem árt figyelni őket. Ha készek, tegyük őket rácsra hűlni, és minden másodikat kenjünk meg lekvárral. Én most Anyukám piros bogyós josta lekvárját használtam, de bármilyen savanykás lekvár jó hozzá. Olvasszunk fel 200 g étcsokit, és vonjuk be őket vele. Én csak a kekszek tetejére tettem, mert nem szerettem volna mindent összecsokizni. :)

img1477166668219.jpg

Jót tesz neki egy nap pihentetés a hűtőben, mert a keksz kicsit megpuhul, és a lekvárt is beszívja, de ez engem hidegen hagyott, és azonnal elkezdtem enni. :)

Mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon finom, és láthatjátok, nem bonyolult elkészíteni.

Sütésre fel! :)