"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Sajtos kifli

Egy újabb remek recept, ha kedvünk támadna házi péksüteményt sütni. :)

2016. október 20. - Eddi konyhája

20160926_145807_2_2_1.jpg

Ez a recept Édesanyámtól van, nagyon sokszor sütötte, és nagyon gyorsan el is fogyott mindig. :)

Én most teljes kiőrlésű liszttel variáltam meg, de csak azért, mert elfogyott a simaliszt. :)

Hozzávalók (24 db-hoz):

- 500 g liszt (egynegyede lehet teljes kiőrlésű is)

- 3,5 dl langyos tej

- 2 tk cukor

- 1 zacskó szárított élesztő

- 1,5 dl étolaj

- 1-2 tk só (ízlés szerinit)

- sajt

Elkészítés:

Szokásos módon kezdjünk neki a kelt tésztához: futtassuk fel az élesztőt a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszuk egy rugalmas tésztává. Legalább fél órát hagyjuk kelni, vagy amíg a duplájára kel. Ekkor osszuk 4 részre, és kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk kör alakúra a tésztákat, és vágjuk fel 6 részre, mint egy pizzát. Minden kis szeletre tegyünk egy hosszúkásra vágott sajtot és tekerjük fel, mint egy kiflit. Kenjük meg tojással, és tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

20160926_142209_2_2_1.jpg

Kb. fél óra sütés elég nekik, vagy amíg aranybarnák lesznek.

20160926_145149_2_2_1.jpg

Finom, puha, és fagyasztani is lehet. Próbáljátok ki, ha unjátok a hagyományos kiflit, mert nagyon finom. :)

20160926_145747_2_1.jpg

Sütésre fel!