"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Női szeszély

Gyerekkorom egyik kedvenc sütije, igazi klasszikus.

2016. augusztus 28. - Eddi konyhája

img_20160411_191005.jpg

Édesanyám gyakran sütött gyerekkoromban női szeszélyt, világbajnok süti volt ez a 80-as, 90-es években. :) Amilyen gyorsan elkészíthető, olyan gyorsan el is fogy, és valószínűleg minden hozzávalója megtalálható a te hűtődben is. :)

Hozzávalók:

- 4 tojássárgája

- 120 g vaj

- 4 ek cukor

- 4 ek tej

- 250 g liszt

- 1 cs sütőpor

- 1 kisebb citrom reszelt héja

- baracklekvár

A habhoz:

- 4 tojásfehérje

- 250 g cukor

- 1 tk ecet

- 1 kisebb citrom leve

 

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, végül a sütőporos lisztet és a citromhéjat, simára keverjük. 170-180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és világosra sütjük.

A tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadva a cukrot és ecetet kemény habot verünk. A világosra sült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük egyenletesen baracklekvárral, és ráhalmozzuk a habot. Visszatesszük a sütőbe száradni, alacsony hőfokon (150 fok). Ha enyhe barna színt kapott a hab teteje, akkor készen van. Én személy szerint ezt nem mindig várom meg, mert jobban szeretem, ha még világos a teteje.

Nosztalgiázásra fel! :)