"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Túrós szendvicskrém

Egyszerű és finom szendvicskrém, ami ráadásul még egészséges is!

2016. augusztus 24. - Eddi konyhája

img_20160824_182825_1.jpg

Ma egy kedves kolléganőm elújságolta, hogy elkészítette a cukkinilepény receptemet, és finom lett! :) Nagyon örültem neki, és kérte, hogy tegyek fel még könnyen elkészíthető recepteket.

Igaz, ez a szendvicskrém nem egy "komoly" recept, de jól jöhet, ha unjátok a sima szendvicsfeltéteket, és valami gyorsan összedobható vacsorát vagy reggelit szeretnétek enni. Az eredmény isteni finom, pillanatok alatt összedobható és még diétás is. Mi kell még?:) Csak néhány alapanyag... ;)

Hozzávalók:

- 450 g félzsíros túró

- 125 g krémsajt

- két marék reszelt parmezán (ennek hiányában bármilyen karakteres ízű sajt megteszi)

- fél lilahagyma

- 1 tk petrezselyemzöld (megteszi a szárított is)

- 170 g natúr joghurt

- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A reszelt sajtot és az apróra vágott hagymát egy tálba tesszük.

20160824_180731_2_1.jpg

Ehhez hozzáadjuk a túrót és a többi alapanyagot, majd villával alaposan elkeverjük. Kész! Pirítóssal a legfinomabb. :)

A túró nagyon egészséges, alacsony a szénhidráttartalma, de sok fehérje van benne, így akik diétáznak, különösen szeretni fogják!

Evésre fel! :)