"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Házi csirkemellsonka

Elképesztő, hogy rácsodálkozunk mindenre, amit magunk is elkészíthetünk, pedig ez lenne a normális. :)

2016. augusztus 17. - Eddi konyhája

img_20160525_211743_1.jpg

Ez a házi csirkemell sonka olcsóbb, mint a bolti. Az enyém 100% csirkemell, az utóbbi... inkább hagyjuk. :) Körülbelül 10 perc munka van vele, a Sparban sorban állni... nos inkább ebbe se menjünk bele. :) Szóval nekem minden szempontból megérte kipróbálni ezt a zseniális receptet, amit Szafi blogján találtam. Kicsit módosítottam rajta.

Hozzávalók:

- 600 g csirkemell

- 1 ek étolaj

- só ízlés szerint

- fűszerek ízlés szerint (fehérbors, fűszerpaprika, oregánó, majoránna)

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, és nyersen beletesszük egy konyhai aprítóba. Alaposan összedaráljuk és hozzáadjuk az olajat és a fűszereket.

Egy dupla alufólia darabra halmozzuk, és hengert formázunk belőle, majd betekerjük, hogy olyan legyen, mint egy szaloncukor. :) A cél, hogy jó szoros legyen, ne legyen benne levegő. Hogy sütés után ne álljon benne a húslé, szurkáljuk meg késsel a hengert, hogy a gőz távozni tudjon. Alacsony hőfokon (kb. 150-180 fokon) kb. 50 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Hűtőben, zárt edényben kb. 4-5 napig biztosan eláll.

 photogrid_1465243487647_1465243750.jpg

Az íze: összehasonlíthatatlan a boltiéval. Alig van vele munka. Olcsóbb. Mi kell még? :)

Sütésre fel!