Ez a házi csirkemell sonka olcsóbb, mint a bolti. Az enyém 100% csirkemell, az utóbbi... inkább hagyjuk. :) Ezt a zseniális receptet Szafi blogján találtam. Kicsit módosítottam rajta.
Hozzávalók:
- 600 g csirkemell
- 1 ek étolaj
- só ízlés szerint
- fűszerek ízlés szerint (fehérbors, fűszerpaprika, oregánó, majoránna)
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, és nyersen beletesszük egy konyhai aprítóba. Alaposan összedaráljuk és hozzáadjuk az olajat és a fűszereket.
Egy dupla alufólia darabra halmozzuk, és hengert formázunk belőle, majd betekerjük, hogy olyan legyen, mint egy szaloncukor. :) A cél, hogy jó szoros legyen, ne legyen benne levegő. Hogy sütés után ne álljon benne a húslé, szurkáljuk meg késsel a hengert, hogy a gőz távozni tudjon. Alacsony hőfokon (kb. 150-180 fokon) kb. 50 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Hűtőben, zárt edényben kb. 4-5 napig biztosan eláll.
Az íze összehasonlíthatatlan a boltiéval, alig van vele munka és olcsóbb. Mi kell még? :)
Sütésre fel!