"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Tonhalfasírtok

Ha nincs otthon hús, vagy csak nincs időnk megvárni, amíg a fagyasztott hús kiolvad, a megmentőnk lehet ez a recept!

2016. augusztus 15. - Eddi konyhája

img_20160812_164005_1.jpg

Ilyenkor nyáron nem nagy öröm a sütés-főzés, különösen nekem nem, a 4 nm-es, 30 fokos konyhában. :) 

Ezért különösen törekszem arra, hogy csak rövid ideig kelljen ott tevékenykednem, a sütő bekapcsolása ilyenkor szóba sem jöhet!!! A minap azonban felsültem, gondosan lefagyasztott, előkészített csirkemelltartalékom kimerült, csak egy adagnyi maradt... 

Szerencsére tonhalkonzerv mindig akad otthon. Gondoltam, kreálok belőle valami finomat, így született meg ennek a tonhalfasírtnak a receptje.

Hozzávalók (2 személyre):

- 3 tonhalkonzerv

- 1 tojás (M-es méretű)

- 1 szál újhagyma

- 1 kis gerezd fokhagyma

- 1 kifli

- kapor (vagy más zöldfűszer)

- pár csepp citromlé (elhagyható)

- só

- bors

Elkészítés:

A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, és villával összetörjük egy tálban. Az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, az apróra tépkedett kiflit és a többi alapanyagot is hozzáadjuk.

20160802_190601_2.jpg

Alaposan összedolgozzuk kézzel, mintha csak egy hagyományos fasírtot dolgoznánk össze.

A kezeinkkel apró, tenyérnyi pogácsákat formázunk belőlük, majd előmelegített serpenyőben, kevés olívaolajon közepes lángon megsütjük mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez oldalanként kb. 4-4 perc.

20160802_191804_2.jpg

Sok egyéb mással is lehetne kombinálni ezt a receptet, de nekem csak ezek az alapanyagok voltak otthon. Aki szereti a tonhalkonzervet, és gyorsan szeretne valami finomat összeütni, próbálja ki! :)

Sütésre fel! :)