Tartsatok mindig otthon tonhalkonzervet, mert kevés alapanyagot hozzáadva egy remek vacsorát tudtok kreálni belőle.
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 tonhalkonzerv (2X80 g)
- 1 tojás (M-es méretű)
- 1 kisebb szál újhagyma, vagy fél fej lilahagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 kifli vagy zsömle, vagy egy szelet kenyér
- kis marék friss kapor
- pár csepp citromlé
- kevés reszelt sajt (egy marék)
- só
- bors
Elkészítés:
A tonhalkonzervekről öntsük az olajat, és villával törjük össze egy tálban. Az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, az apróra tépkedett kiflit, és a többi alapanyagot is adjuk hozzá.
Alaposan dolgozzuk össze kézzel, mintha csak egy hagyományos fasírtot dolgoznánk össze.
A kezeinkkel apró, tenyérnyi pogácsákat formázzunk belőlük, majd előmelegített serpenyőben, kevés olívaolajon közepes lángon süssük meg mindkét oldalukat, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez oldalanként kb. 4-5 perc.
Ha szeretitek a tonhalkonzervet, és gyorsan szeretnétek valami finomat összeütni, próbáljátok ki!
Főzésre fel! :)