Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Tonhalfasírt

2016. augusztus 15. - Eddi konyhája

20220106_185051-01.jpeg

Tartsatok mindig otthon tonhalkonzervet, mert kevés alapanyagot hozzáadva egy remek vacsorát tudtok kreálni belőle. 

Hozzávalók (2 személyre):

- 2 tonhalkonzerv (2X80 g)

- 1 tojás (M-es méretű)

- 1 kisebb szál újhagyma, vagy fél fej lilahagyma

- 1 kis gerezd fokhagyma

- 1 kifli vagy zsömle, vagy egy szelet kenyér

- kis marék friss kapor 

- pár csepp citromlé

- kevés reszelt sajt (egy marék)

- só

- bors

Elkészítés:

A tonhalkonzervekről öntsük az olajat, és villával törjük össze egy tálban. Az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, az apróra tépkedett kiflit, és a többi alapanyagot is adjuk hozzá.

Alaposan dolgozzuk össze kézzel, mintha csak egy hagyományos fasírtot dolgoznánk össze.

A kezeinkkel apró, tenyérnyi pogácsákat formázzunk belőlük, majd előmelegített serpenyőben, kevés olívaolajon közepes lángon süssük meg mindkét oldalukat, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez oldalanként kb. 4-5 perc.

20220106_185038-01.jpeg

Ha szeretitek a tonhalkonzervet, és gyorsan szeretnétek valami finomat összeütni, próbáljátok ki!

Főzésre fel! :)

süti beállítások módosítása