Ebben a spanyol csirkereceptben nincs semmi különös, mégis olyan isteni, hogy mindenképp ki kell próbálni! Egyszerű, gyors, finom!
Nincs ebben az ételben semmi különös, mégis isteni lesz a végeredmény. Végül is a két legfontosabb dolog, amit szeretek, benne van: fokhagyma és száraz fehérbor! :)
Hozzávalók (2 - 3 személyre):
- 2 db csirkemell
- extra szűz olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- só, bors
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- 1 dl jó minőségű száraz fehérbor
- 1 teáskanál fehérborecet
- 10 g vaj
Elkészítés:
A csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük be. A fokhagymát pirítsuk meg héjával együtt forró olívaolajban, kb. egy percig, majd vegyük ki őket. Kezdjük el pirítani a csirkét, és adjuk hozzá a babérleveleket . Amikor a hús elfőtte a levét, adjuk hozzá a zöldfűszereket is. Közepes lángon süssük, majd öntsük fel a borral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle, ez kb. 3 perc. Ekkor adjuk hozzá a vajat, rottyantsuk össze, és készen is van.
Köretnek leginkább a krumpli illik hozzá, de jó lehet még a bulgur vagy a rizs is.
Főzésre fel!