Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Pechuga de pollo al ajillo

Azaz spanyol fokhagymás csirke

2016. július 24. - Eddi konyhája

20160724_191333_2.jpg

Ebben a spanyol csirkereceptben nincs semmi különös, mégis olyan isteni, hogy mindenképp ki kell próbálni! Egyszerű, gyors, finom!

Nincs ebben az ételben semmi különös, mégis isteni lesz a végeredmény. Végül is a két legfontosabb dolog, amit szeretek, benne van: fokhagyma és száraz fehérbor! :)

 

Hozzávalók (2 - 3 személyre):

-  2 db csirkemell

- extra szűz olívaolaj

- 5 gerezd fokhagyma

- 4 babérlevél

- só, bors

- 1 teáskanál rozmaring

- 1 teáskanál petrezselyemzöld

- 1 dl jó minőségű száraz fehérbor

- 1 teáskanál fehérborecet

- 10 g vaj

Elkészítés:

A csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük be. A fokhagymát pirítsuk meg héjával együtt forró olívaolajban, kb. egy percig, majd vegyük ki őket. Kezdjük el pirítani a csirkét, és adjuk hozzá a babérleveleket . Amikor a hús elfőtte a levét, adjuk hozzá a zöldfűszereket is. Közepes lángon süssük, majd öntsük fel a borral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle, ez kb. 3 perc. Ekkor adjuk hozzá a vajat, rottyantsuk össze, és készen is van.

Köretnek leginkább a krumpli illik hozzá, de jó lehet még a bulgur vagy a rizs is.

Főzésre fel! 

süti beállítások módosítása