"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Lazac egyszerűen

A lazacot sokféleképpen el lehet készíteni, de ez a hal annyira finom, hogy a legjobb, amit tehetünk vele, ha nem variáljuk túl

2016. július 23. - Eddi konyhája

20181025_181538.jpg

Egyre több helyen hozzá lehet jutni lazachoz, és ha jó áron adják, érdemes elraktározni a fagyasztóba.

A lazac az egyik legfinomabb húsú hal, amit még egy átlagkeresetű ember is megengedhet magának néha-néha. Ha lefagyasztjuk, hamar kiolvad, mint minden hal.

Ez a recept inkább csak motiváció, nincs benne semmi különös. Imádom a fűszereket, de a lazachoz nekem nem passzol egyik sem, én érezni akarom a lazac ízét. Só, bors, fokhagyma és citrom. Ennyi bőven elég a boldogsághoz. :)

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk közepes lángon, és rádobunk néhány fokhagymát. A képen látható lazacból két darabot sütöttem, ehhez 3 gerezd fokhagymát használtam. Csak arra kellenek, hogy átadják az ízüket az olajnak, félidőnél kivettem őket.

A lazac mindkét oldalát besózzuk és enyhén megborsozzuk. Oldalanként 3-3 percig sütjük. Fontos, hogy a lazacot ne szárítsuk ki, rózsaszín maradjon, de ne legyen nyers!

Én salátával szeretem a legjobban. De nagyon finom sült krumplival, sült zöldségekkel vagy akár rizzsel is.

Pikk-pakk megvan, nagyon egészséges és még finom is!

Főzésre fel!