"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Kelesztés nélküli kiflik

Könnyen, gyorsan elkészíthető kiflik, ha nincs kedvünk sokáig melegíteni a lakást a sütővel.:)

2016. július 17. - Eddi konyhája

img_20160329_211755.jpg

Szeretek kenyeret sütni, de sokszor sokkal könnyebb és gyorsabb valamilyen más péksüteményt készíteni, ráadásul így változatos is. :) Ezt a tésztát nem kell keleszteni, és nagyon gyorsan megsül. Sietős napokon, ha nincs otthon péksütemény, pikk-pakk elkészülünk vele!

Hozzávalók:

- 350 g kenyérliszt

- 250 ml tej

- 1 zacskó porélesztő

- 1 teáskanál só (ízlés szerint)

- 1 teáskanál cukor

- 25 g olvasztott vaj

Elkészítés:

A tésztát ugyanúgy készítjük, mint minden élesztős tésztát (erről bővebben olvashatsz egy másik posztomban), de nem kell keleszteni. Ha túl ragacsosnak találjuk, pici lisztet még adhatunk hozzá. A bedagasztott tésztát két részre osztjuk, és kis labdákat formázunk belőlük. Sodrófával vékony, kör alakúra nyújtjuk őket, és 4-4 részre osztjuk. Szorosan feltekerjük, vékonyra sodorjuk és patkó alakban behajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A kifliket megkenjük tejjel, és 10-15 percig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Addig sütjük őket, amíg aranybarnák lesznek, ez kb. 15 perc sütőtől függően.

Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is! Sütésre fel!