"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Csak egy jobb dolog van a csokinál. Ez a csokis keksz! :)

Ez a csokis keksz maga a csoda! Nem csak azért, mert az íze mennyei, hanem mert ennél gyorsabban és egyszerűbben nem lehet sütit sütni. :) Igaz, nem kevés csokoládé kell bele, de az íze még a csokinál is jobb lesz, ezért érdemes kipróbálni. :)

2016. július 17. - Eddi konyhája

p3111304.JPG

Az alaprecept Martha Stewart-tól származik, minden konyhák nagyasszonyától.:) Ez a keksz frissen a legjobb, de valamilyen csoda folytán egyik alkalommal maradt másnapra is, és akkor is isteni volt. Kívül ropogós, belül kicsit ragacsos, mint egy jó habcsók. Benne a csokidarabok... na jó, abbahagyom, íme a recept!

Hozzávalók:

- 200 g étcsoki (fele lehet tejcsoki)

- 4 evőkanál vaj vagy margarin

- 120 g finomliszt

- 0,5 teáskanál sütőpor

- 2 db tojás

- 180 g cukor (lehet kevesebb is, ízlés szerint)

- 1 zacskó vaníliás cukor (elhagyható)

- 1 csipet só

Elkészítés:

Az csokoládéból 80 grammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt olvasszuk fel (az olvasztás technikájáról ebben a receptemben írok bővebben). Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük egy keverőtálba a tojást és a cukrot, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg kissé kifehéredik, és enyhén habossá válik. Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá, de úgy is csinálhatjuk, hogy a sütés előtt rászórjuk a kekszekre. Nekem ezzel a módszerrel könnyebb a kekszformát a sütőpapírra kennem. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy 2-3 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.

received_1128278250516650.jpeg

Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig. Ne süssük túl, mert kiszárad! Akkor jó, ha berepedezik a felszíne, és puha marad a belseje.

received_1128278807183261.jpeg

Ezért a kekszért érdemes "feláldozni" 2 tábla csokit. :) Sütésre fel! :)