"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Kakaós csiga

2016. július 04. - Eddi konyhája

Ez a házi kakaós csiga nem leveles, hanem kelt tésztával készül, így finom, puha lesz a végeredmény. :)

Hozzávalók:

- 500 g sima liszt

- csipet só

- 3 evőkanál cukor

- 1 egész tojás

- 1 tojás sárgája

- 2,5 dl tej

- 1 csomag szárított élesztő

- 80 g olvasztott vaj

+ 50 g vaj, kakaópor és porcukor + tej vaníliás cukorral

Mivel kelt tésztáról van szó, az élesztő felfuttatásával kezdjük, és a liszthez szép sorjában hozzáadjuk az alapanyagokat.

1 órát kelni hagyjuk, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és meghintjük alaposan kakaóval és cukorral. Szorosan feltekerjük és felszeleteljük. Tenyérrel kicsit ellapítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha készek, a még forró csigákat meglocsoljuk vaníliás cukros meleg tejjel, ettől még finomabbak és puhábbak lesznek. :) Kihűlés után le is lehet fagyasztani, így bármelyik reggel kakaós csigához juthatunk. ;)

Sütésre fel! :)