"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Egyszerű répatorta - a kezdők tortája

2016. június 12. - Eddi konyhája

Ha valaki fél a tortasütéstől, ezzel a tortával nem fog felsülni, mert az alapanyagokat csak ki kell mérni, összekeverni, és már sülhet is. Ráadásul még egy picit egészséges is a répa miatt. :)

Hozzávalók:

- 300 g liszt

- 3 tojás

- 250-300 g reszelt sárgarépa

- 1,5 dl olaj

- 250 g porcukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 tk fahéj

- 1 cs. sütőpor

- reszelt citrom- vagy narancshéj

A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük.

A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, majd sütőporos tortaformába (26-28 cm-es) öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a torta közepébe fogpiszkálót szúrunk, és nem tapad hozzá a tészta, akkor kész).

A tetejére lehet cukormázat tenni, ehhez 200 g porcukorhoz egy kevés citromlevet és vizet keverünk (összesen max. 3 evőkanál folyadék legyen), és a torta tetejére öntjük.

Nem lehet elrontani! :)