Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Egyszerű répatorta

Avagy a kezdők tortája, amely elronthatatlan

2016. június 12. - Eddi konyhája

Ha valaki fél a tortasütéstől, ezzel a tortával nem fog felsülni, mert az alapanyagokat csak ki kell mérni, összekeverni, és már sülheti is. Ráadásul még egy picit egészséges is a répa miatt. :)

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

- 150 g liszt

- 2 tojás

- 130-150 g reszelt sárgarépa (kb 2 db répa)

- 75 ml olaj

- 125 g porcukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 tk fahéj

- fél cs. sütőpor

- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és az olajjal. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és a többi hozzávalót, majd alaposan keverjük el.

A tojások fehérjéből verjünk habot, és óvatosan forgassuk hozzá a masszához, majd öntsük sütőpapíros tortaformába, és süssük 180 fokon kb. 30 percig (ha a torta közepébe fogpiszkálót szúrunk, és nem tapad hozzá a tészta, akkor kész).

A tetejére lehet cukormázat tenni, ehhez kb. 2 ek. porcukorhoz egy kevés citromlevet és vizet adjunk, szinte cseppenként, éppen hogy folyós legyen, és öntsük a torta tetejére.

Nem lehet elrontani! :)

süti beállítások módosítása