Ha valaki fél a tortasütéstől, ezzel a tortával nem fog felsülni, mert az alapanyagokat csak ki kell mérni, összekeverni, és már sülheti is. Ráadásul még egy picit egészséges is a répa miatt. :)
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
- 150 g liszt
- 2 tojás
- 130-150 g reszelt sárgarépa (kb 2 db répa)
- 75 ml olaj
- 125 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- fél cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és az olajjal. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és a többi hozzávalót, majd alaposan keverjük el.
A tojások fehérjéből verjünk habot, és óvatosan forgassuk hozzá a masszához, majd öntsük sütőpapíros tortaformába, és süssük 180 fokon kb. 30 percig (ha a torta közepébe fogpiszkálót szúrunk, és nem tapad hozzá a tészta, akkor kész).
A tetejére lehet cukormázat tenni, ehhez kb. 2 ek. porcukorhoz egy kevés citromlevet és vizet adjunk, szinte cseppenként, éppen hogy folyós legyen, és öntsük a torta tetejére.
Nem lehet elrontani! :)