"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Grissini, az olasz "ropi"

Kezdődik az EB, süssünk házi ropit!

2016. június 10. - Eddi konyhája

A grissini, azaz az olasz rágcsálnivaló tökéletes házi ropi: pár hozzávalóból, kevés munkával készül, ráadásul egészségesebb is a chipseknél és bolti ropiknál! ;)

Az aszalt paradicsomos grissini a kedvencem. :)

Hozzávalók:

- 400 g kenyérliszt (vagy sima liszt)

- 1 tk só

- 3 ek olívaolaj (vagy étolaj)

- 4-5 db aszalt paradicsom

- 1 tk szárított rozmaring

- 1 ek reszelt sajt

- kb. 2 dl víz

- fél csomag szárított élesztő

Ennél a receptnél nem kell felfuttatni az élesztőt, csak össze kell gyúrni az alapanyagokat úgy, hogy sima tésztát kapjunk, és kb. 40 percig állni hagyjuk.

Vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rudakká sodorjuk. Minél vékonyabbra sodorjuk, annál ropogósabbak lesznek. 10 percig állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt. 180 fokon addig sütjük, míg aranybarnák lesznek (kb. 15-20 perc).

Házi paradicsommártásba mártogatva az igazi. ;)

Ha a fűszereket kihagyjuk, sima ropit kapunk, de bármilyen más kombinációt is használhatunk fűszerezéshez: oregánó, bazsalikom, medvehagyma, chili...stb.

Alig van vele munka, és fillérekből megvan! Tökéletes vendégváró! HAJRÁ! :)