"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Balzsamecetes, bazsalikomos paradicsomsaláta

Ha unod az uncsi salátákat, próbáld ki ezt!

2017. augusztus 18. - Eddi konyhája

p1013283.JPG

Nagyon szeretem a paradicsomot, és mint tudjuk, nagyon egészséges is. Ilyenkor, nyáron félre lehet tolni a konzervparadicsomokat, és frisset kell használni! Van élet a lecsón túl is, használjuk sokoldalúan, például egy finom salátához.

Tovább

Szedres túrótorta

Avagy hogy dobjunk össze egy tortát 10 perc alatt

 

p1013272.JPG

Talán az idei nyár utolsó embertelenül forró napja volt ez, legalábbis remélem. :) És ezzel együtt itt a hétvége is, és ilyenkor muszáj valami finomat enni. Kitaláltam ma egy sütés nélküli, nagyon szedres desszertet, ami olyan finom lett, hogy azonnal meg kell osztanom Veletek! :)

Tovább

Halpaprikás makarónival

Könnyen elkészíthető, ízletes fogás. És remek recept arra az esetre, ha csak a gyengébb minőségű húst engedhetjük meg magunknak.

p1013216.JPG

Halat fogyasztani (fagyasztani, hehe) nagyon egészséges, ezt jól tudja mindenki. De az igazán jó minőségű, finom halhoz hozzájutni már nem annyira evidens dolog.

Tovább

Ribizlis kocka

A bekeverős sütikkel nem lehet felsülni

 p1013193.JPG

Június-július a ribizli szezonja, és érdemes azonnal lefagyasztani, ha hirtelen nem tudjuk megenni az egészet, mert nagyon egészséges gyümölcs, nagyon magas az antioxidáns-és vitamintartalma. Most én is a fagyasztóból szedtem elő a ribizlikészletemet, hogy egy csodás sütit süssek belőle.

Tovább

Szupergyors kínai csirke

A gyorsan elkészíthető ételek a nagy kedvenceim, de kizárt, hogy gyorsétteremben egyek. Inkább elkészítem magam! :)

p1013163_1.JPG

Ha kínai kajáról van szó, nálam a Gong Bao a legnagyobb kedvenc, ennek a receptjét megosztottam Veletek korábban. Most mutatok egy verziót, amit picit másképpen készítek el, mert így sokkal gyorsabb, és az eredmény egy 15 perc alatt elkészíthető, mennyei kínai csirke lesz zöldségekkel és jázmin rizzsel.

Tovább

Gundel-palacsinta

Egy igazi hungarikum, amit ne csak étteremben rendeljünk, hanem készítsük el magunk

 

p1013140.JPG

Létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a palacsintát? Túrós, lekváros, kakaós vagy diós? Anyukám és nagymamám sokat sütött  gyerekkoromban, tömtem be egyiket a másik után, úgy az ötödik után kezdtem rosszul lenni.:) A palacsintaevés olyan hagyomány, amit az ember felnőtt fejjel is megőriz, hogy újra gyereknek érezhesse magát.

Tovább