Minden péksütemény finomabb, amit mi magunk készítünk el, különösen, ha az átlagos pékségek kínálatához hasonlítjuk őket... Most egy virslivel töltött finomság receptjét mutatom meg Nektek, ahol kötelező, hogy a fő alapanyag, a virsli jó minőségű legyen!
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 4 db virsli (legalább 70%-os hústartalommal)
- 300 g kenyérliszt (BL 55-ös)
- 1,75 ml tej
- 1 tk cukor
- fél csomag szárított élesztő
- 1 tk só
- 4 ek étolaj
- mustár, ketchup (ízlés szerint)
- 1 tojás (a kenéshez)
- kevés szezámmag (a tetejére)
Elkészítés:
Klasszikus élesztős kelt tésztát kell készítenünk, futtassuk fel a cukros, langyos tejben az élesztőt, majd adjuk hozzá a tészta többi hozzávalójához, és dagasszunk rugalmas tésztát.
Kelesszük egy órán át, majd osszuk 8 egyenlő részre, és nyújtsuk ki őket.
A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. A tésztákat kenjük meg mustárral, ketchuppal, ki mivel szereti. Én mindkettő használtam. Vékonyan kell kenni, különben kifolyik. A virsliket vágjuk félbe.
Minden tésztakorongra helyezzünk egyet, és tekerjük fel, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal.
Süssük 30 percig, vagy amíg szép színt nem kapnak.
Próbáljátok ki, mert nagyon-nagyon finom, akár reggelire, akár vacsorára, vagy csak bevinni magunkkal a munkába.
Sütésre fel! :)