Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Korianderes, római köményes csirkecomb

Ha unjátok a hagyományos, szokványos csirkeételeket, feltétlenül próbáljátok ki!

2017. október 29. - Eddi konyhája

p1013653_1.JPG

Teljes nevén korianderes, római köményes, fokhagymás, chilis, gyömbéres, citromos csirkecomb. :) De mi, magyarként egyszerűen pikánsnak is nevezhetjük, mert nálunk minden pikáns, ami nem pirospaprikával és fekete borssal készül. :) Ennek a csirkének a fűszerezése az indiai és mexikói ételek alapja is lehetne, de még pont elég visszafogott ízű ahhoz, hogy azok is megszeressék, akik az előbbi két konyháért nem rajonganak.

Én már egy ideje felfedeztem magamnak a római köményt, ami a "sima" kömény ízétől lényeges eltér, és remekül illik szinte minden húshoz. A koriandermagot pedig nemrég próbáltam ki, őröltet nem kaptam, így a mozsaramban kellett összezúznom. A felszálló illata elképesztő volt, nem is tudnám semmihez hasonlítani. Rendkívül aromás, és enyhén citrusos, ami természetesen az ízében is visszaköszön. Gondoltam, most nem a pirospaprikás, majoránnás páccal kenegetem be a csirkecombokat, hanem rögtönzök valami újat. A végeredmény egy illatos, különleges ízű csirke lett, amit feltétlenül ki kell próbálnotok!

Hozzávalók (4 alsó és 4 felső csirkecombhoz):

- 1-2 ek étolaj

- 1 nagy vöröshagyma

- 1-2 paprika

- 3 babérlevél

- 2-3 fokhagyma gerezd

- 2 tk koriandermag

- 1 tk őrölt gyömbér

- 2 tk őrölt római kömény

- 1-2 tk chilikrém (elhagyható)

- fél citrom leve

- só, bors

Elkészítés:

Először készítsük el a pácot. A koriandermagot a fokhagymákkal együtt zúzzuk össze egy mozsárban. Öntsük egy tálba az olajat, adjuk hozzá a fokhagymás koriandert a gyömbérrel, római köménnyel, chilivel, sóval és borssal együtt. Tegyük a tepsibe a megtisztított csirkecombokat, és kézzel kenjük be őket a páccal. HA nem akarjuk rögtön elkészíteni, pácolhatjuk egy éjszakán át, a hűtőben, és ráérünk másnap készre sütni. A vöröshagymát és paprikákat vágjuk nagyobb darabokra, és tegyük a csirkecombok közé, csavarjuk rá a citromlevet, majd szórjuk rájuk a babérleveleket is.

p1013649.JPG

Fedjük le alufóliával, és 180-200 fokon süssük kb. 1 órán át, majd szedjük le a fóliát, és süssük tovább addig, amíg aranybarna nem lesz (ez kb. fél óra).

p1013652.JPG

Nagyon finom, a hagyományos, megszokott ízektől eltérő ételt kapunk, amivel feldobhatjuk a mindennapokat! Remekül illik hozzá köretnek a kuszkusz, a bulgur, a rizs, de akár a krumpli is. Ha unjátok a hagyományos, szokványos csirkeételeket, feltétlenül próbáljátok ki!

Sütés-főzésre fel! :)

süti beállítások módosítása