Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Töltött cukkini

A megunhatatlan cukkini újabb felhasználási tippje következik :)

2017. szeptember 07. - Eddi konyhája

p1013336.JPG

Imádom a cukkinit, mert nemcsak kellemes az íze, hanem nagyon sokféleképpen fel lehet használni, gyorsan elkészül, olcsó, egészséges és kalóriaszegény zöldség. Megvan benne minden, amit elvárok egy alapanyagtól. :)

A kedvenc ételem cukkiniből a főzelék, ezt sosem tökből, kizárólag cukkiniből készítem. A főzeléken kívül mutattam már nektek cukkinilepény receptet is, most pedig egy másik alapvető felhasználási mód következik: a töltött cukkini.

A cukkinit gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, kaphat húsos, rizses vagy zöldséges tölteléket is, ezt bárki kedve szerint variálhatja. Én most zöldséges rizzsel és csirkekockákkal töltöttem meg, így egy remek "egytálétel" lett belőle.:)

Hozzávalók (2 személyre):

- 1 nagyobb cukkini

- 1 kis bögre rizs

- 1 kis bögre fagyasztott zöldségkeverék

- 4 szelet csirkemell

- reszelt sajt

- só, bors, petrezselyem (ízlés szerint)

- olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat. Az így kapott cukkinit tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, enyhén locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg.

p1013322.JPG

Takarjuk le alufóliával, tegyük a sütőbe, és süssük 180 fokon 20-30 percig, vagy amíg meg nem puhul. Eközben elkészül a rizs és a hús is. A rizst tegyük fel kétszer annyi vízbe főni (ez esetben két bögre vízben), és szórjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket is, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a petrezselymet, és fedő alatt pároljuk készre. A csirkét vágjuk kockákra, és tetszőleges fűszerezéssel pirítsuk meg egy serpenyőben. Én most csak sóval és borssal szórtam meg.

Amikor a cukkini már elősült, vegyük le a fóliát róla, töltsük meg a rizzsel és a hússal, végül szórjuk rá a reszelt sajtot is. Mivel már minden készen van, nem kell sokáig sütni, csak amíg a sajt is ráolvad a tetejére. Ennyi. :)

p1013335.JPG

Ha még nem tettétek, feltétlenül próbáljátok ki, mert nagyon finom, és a változatosság kedvéért bármivel lehet kombinálni a tölteléket. :)

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása