Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Cornes flakes bundás csirke

Finom, egészséges és gyorsan elkészíthető csirkevariácó

2017. január 17. - Eddi konyhája

16107730_1408625889148550_1699890303_o.jpg

Mindenki szereti a rántott húst, de a vele járó olajszagot már nem biztos, arról nem is beszélve, hogy nem is túl egészséges módja ez a csirkemell elkészítésének.

A corn flakes bundás variáció ízében mást ad, mint egy rántott hús, de nekem őszintén szólva jobban ízlik. Ugyanaz a hátránya viszont megvan, mint olajban sült társának: ez csak frissen finom, másnap már nem az igazi. 

Hozzávalók (3-4 személyre):

- 500 g csirkemell

- 1 ek virágméz

- 1 ek mustár

- só, bors (ízlés szerint)

- corn flakes (kb. 2 bögre, 200 ml-essel mérve)

Elkészítés:

A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mézet, a mustárt, a fűszereket, és legalább fél órát hagyjuk pácolódni. A corn flakes-et törtjük össze.

16128711_1408625915815214_1145036623_n.jpg

A csirkemell szeleteket forgassuk meg a panírban, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

16117597_1408625972481875_1206457337_n.jpg

Tegyük az előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük kb. 20-30 percig, amíg szépen megbarnul a panír, és a hús is megpuhul (késsel ellenőrizzük).

Én most borsópürét csináltam hozzá, de gyakorlatilag bármilyen köret illik mellé. Próbáljátok ki!

16128618_1408625965815209_1570496460_n.jpg

Sütésre fel! :)

 

süti beállítások módosítása