Mindenki szereti a rántott húst, de a vele járó olajszagot már nem biztos, arról nem is beszélve, hogy nem is túl egészséges módja ez a csirkemell elkészítésének.
A corn flakes bundás variáció ízében mást ad, mint egy rántott hús, de nekem őszintén szólva jobban ízlik. Ugyanaz a hátránya viszont megvan, mint olajban sült társának: ez csak frissen finom, másnap már nem az igazi.
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 500 g csirkemell
- 1 ek virágméz
- 1 ek mustár
- só, bors (ízlés szerint)
- corn flakes (kb. 2 bögre, 200 ml-essel mérve)
Elkészítés:
A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mézet, a mustárt, a fűszereket, és legalább fél órát hagyjuk pácolódni. A corn flakes-et törtjük össze.
A csirkemell szeleteket forgassuk meg a panírban, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük az előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük kb. 20-30 percig, amíg szépen megbarnul a panír, és a hús is megpuhul (késsel ellenőrizzük).
Én most borsópürét csináltam hozzá, de gyakorlatilag bármilyen köret illik mellé. Próbáljátok ki!
Sütésre fel! :)