Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Lepénykenyér

Tíz perc alatt házi kenyér? Lehetséges!

2017. január 07. - Eddi konyhája

15942792_1400304066647399_2056378965_o.jpg

Ezért imádok a konyhában lenni: pillanatok alatt, néhány hozzávalóból, fillérekből lehet alkotni valami igazán finomat, ami ráadásul diétás is! :)

Jelenleg nem elég, hogy beteg vagyok, még diétázom is, legalábbis igyekszem odafigyelni most arra, hogy mit egyek, és mit ne. Vacsorára egy kis fokhagymás pirítóst kívántam meg chilis olívaolajjal, de nem volt itthon kenyér, csak kalács.

Gondoltam, összedobok egy lepénykenyeret, ami pillanatok alatt megvan. Ezúttal többféle liszttel próbálkoztam, és nagyon finom lett. :)

Hozzávalók (1-2 személyre):

- 90 g simaliszt

- 30 g kukoricaliszt

- 30 g teljes kiőrlésű liszt

- 1 tk szódabikarbóna

- kb. 1 dl víz

- 2 ek. olaj

- só (ízlés szerint)

Elkészítés:

Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagymát, és öntsünk hozzá egy kevés extra szűz olívaolajat, keverjük össze, ezzel lesz megkenve a kenyér vaj helyett. A tésztagolyókat nyújtsuk kör alakúra, és forró, száraz serpenyőben süssük oldalanként kb. 2-2 percet, vagy amíg szép színt nem kapnak.

Az egyik lepényt kenjük meg vékonyan a fokhagymás olajjal, reszeljünk rá parmezán sajtot, és tegyünk rá néhány bazsalikomlevelet. A másik lepényt is kenjük meg vékonyan olajjal, majd borítsuk rá a másikra, majd vágjuk fel kis szeletekre, és már ehetjük is! :)

Természetesen bármit tehetünk a két lepénykenyér közé, amit egy szendvicsbe tennénk: felvágottat, szendvicskrémet, zöldségeket, stb...

Ennek a mennyiségnek a fele nekem bőven elegendő volt, mert ez egy sűrű tészta, ne tévesszen meg senkit a kenyér mérete. :)

Készítsétek el Ti is, mert pikk-pakk megvan, és a kezdők is bátran kipróbálhatják!

Sütésre fel!:)

 

süti beállítások módosítása