Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a főzés során a köretek kitalálása okozza a legnagyobb fejtörést. Ha diétázik az ember, ez még nehezebb feladat. A borsópürét nagyon régóta ki szerettem volna próbálni, és most végre sor került erre. Feltétlenül próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg fagyasztott borsó
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- petrezselyem
- 20 g teavaj
- kb.1,5 dl tej (állagtól függően)
- só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Kevés olívaolajon forgassuk meg az aprított fokhagymákat, majd öntsük rá a fagyasztott borsót. Öntsünk alá vizet, hogy meg tudjon párolódni (kb. 2-3 dl), semmi esetre se lepje el a borsót! Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselymet, szárítottból én kb. 2 teáskanállal tettem bele.
Pároljuk addig a borsót, amíg meg nem puhul, ez kb. 10-15 perc. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük a borsót, mert megkeményedik!
Amikor már puha a borsó, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és egy kevés tejet. Kezdjük el pürésíteni, és annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük. Én kb. 1,5 dl tejet adtam hozzá, de ez lehet kevesebb és több is.
Hát ennyi az egész! :) Finom sült csirkemell, némi saláta, és olyan kis lakomát tudunk csapni, hogy észre sem vesszük, milyen egészségeset és diétásat eszünk! :)
Főzésre fel! :)