"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Kakukkfüves csirke sült zöldségekkel

A tepsis kaják a legjobbak :)

2016. december 06. - Eddi konyhája

received_1364734010204405_2_1.jpg

Tepsiben készült ételeket két ok miatt jó készíteni: nincs vele sok munka, és az összesült ízeknek nincs párja.

Hozzávalók (4 személyre):

- 8 szelet csirkemell

- zöldségek (amit a hűtőben találunk)

- kakukkfű

- só, bors (ízlés szerint)

- olívaolaj

received_1364722810205525_2_1.jpg

Elkészítés:

Tegyünk sütőpapírt egy nagyobb méretű tepsibe. A csirkehúsok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és helyezzük egymás mellé a tepsibe. Mindegyik szeletre szórjunk kakukkfüvet, nekem csak szárított volt itthon.

received_1364722700205536_2_1.jpg

A zöldségeket mossuk meg, és aprítsuk nagyobb darabokra. Én cukkinit, különféle paprikákat, lilahagymát és paradicsomot használtam. De bármilyen gyökérzöldség megteszi, vagy amit szeretünk.

A zöldségeket tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés kakukkfüvet, és forgassuk meg olívaolajban. Nem kell sok, csak hogy bevonja a zöldségeket. Az egészet borítsuk a húsokra.

received_1364733433537796_2_1.jpg

180 fokon süssük kb. 1 órát, vagy amíg a húsok megpuhulnak. Egyszerű, mégis nagyszerű. :)

Ha kevés időtök van, és valami igazán egészséges és ízletes ételt szeretnétek, akkor próbáljátok ki!

received_1364734100204396_2_1.jpg