Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Tortilla

Ha van még valami, amit nem érdemes a boltban venni, az a tortilla

2016. december 04. - Eddi konyhája

20161203_191357_2.jpg

Az egész blogom arra épül, hogy semmit se vegyünk készen a boltokban, hanem próbáljunk meg magunk elkészíteni. Remek példa erre ez a recept is.

Tortillát sütni nemcsak egyszerű és filléres megoldás, az íze is milliószor finomabb, mint a boltié. Sőt! Őszintén szólva nekem egyáltalán nem ízlenek a zacskós tortillák, mindegyiknek van valami furcsa, savanykás mellékíze... De azért az is kemény, hogy 6 db tortilla 400-600 Ft-ba kerül, miközben nagyrészt vízből és lisztből áll. Otthon elkészítve 100 Ft alatt kijövünk, szóval védjük a környezetet és a pénztárcánkat! ;)

Maga a tészta elkészítése és kisütése gyerekjáték. Ami pici időt vesz igénybe, az a  pihentetés és formázás, de ez alatt el lehet készíteni a husit, a tzatzikit és a salátát. No de sok a szöveg, lássuk a receptet! :)

Hozzávalók (6 db-hoz):

- 300 liszt

- fél zacskó sütőpor

- 3 ek étolaj

- kb 1,5 dl langyos víz

- 1 tk só (ízlés szerint)

Elkészítés:

Amint az kiderült, ez nem egy élesztős kenyér. A sütőportól emelkedik meg egy picit sütés közben. A tészta hozzávalóit egyszerűen össze kell gyúrni úgy, hogy sima tésztát kapjunk. Vízből annyit adjunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen, de ne ragadjon. Ha készen vagyunk, fedjük le, és hagyjuk addig pihenni, amíg a többi cuccot elkészítjük a gyroshoz, de legalább 10 percig!

20161203_181137_2.jpg

Ha pihent a tészta, osszuk annyi részre, ahány tortillát szeretnénk. Én direkt kicsiket akartam, így 8 részre osztottam, de ha normál méretűt akarunk, osszuk 6 részre. Formázzunk kis gombócokat, majd sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra, akkorára, amekkora tortillát szeretnénk. Lisztet készítsünk a kezünk ügyébe, mert ha nagyon ragadna a tészta, alá kell lisztezni. Száraz serpenyőben, lehetőleg palacsintasütőben süssük mindkét oldalát kb. fél percig, vagy amíg enyhén megbarnul. Vigyázzunk, mert könnyen megég!

img1480857450364.jpg

Ha készek, fogyasztásig takarjuk le konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

20161203_185940_3.jpg

Én gyakran szoktam dupla adagot sütni, így a felét le tudom fagyasztani. Remek megoldás, ha van egy kis maradék husi, és azonnal akarok egy tortillát tekerni. Csak be kell dobni a mikróba, és már kész is! :)

Hagyjátok meg a bolti sz*rokat a lustáknak, és próbáljátok ki a receptem!

Sütésre fel!

 

süti beállítások módosítása