Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Joghurtos túrótorta

2016. augusztus 06. - Eddi konyhája

img_20210530_164628-01_png_masolata.png

3 az 1-ben torta, mert a diétába is beleférhet, finom, ráadásul még sütni sem kell. Ehhez a tortához nem kell sok hozzávaló, nyári melegben is elkészíthető, mivel nem kell sütni, és még finom is. 

Hozzávalók (18 cm-es formához):

- 100 g Korpovit keksz

- 2 tk méz

- 30 g vaj

- 1 marék dió

- 250 g túró

- 2 ek joghurt

- pár ek méz (ízlés szerint)

- 2 lapzselatin (vagy 20 g instant expressz zselatin por)

- 1 kis citrom 

- pár csepp vanília kivonat

Elkészítés:

A Korpovitot és a diót daráljuk össze, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a 2 teáskanál mézet. A tortaforma aljába nyomkodjuk bele a kekszalapot, és tegyük a hűtőbe, amíg összeállítjuk a túrós réteget.

A túrót villával törtjük át egy tálban, adjuk hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot és ízlés szerint mézet.

A citrom reszelt héját adjuk a túróhoz, és a citrom egyik felének levét facsarjuk ki. Ha lapzselatint használunk, akkor a fél citrom levét ugyanannyi vízzel melegítsük fel. A beáztatott lapzselatint csavarjuk ki, és oldjuk fel benne, majd keverjük hozzá a túrókrémhez. Az instant zselatin port egyszerűen csak adjuk hozzá a túróhoz, de persze a fél citrom levélre ez esetben is szükség lesz. Mindenképp kóstoljuk meg újra, és szükség esetén adjunk még hozzá mézet.

Bármelyik zselatint használjuk, a simább állag érdekében botmixerrel is keverjük át a túrókrémet, amit aztán öntsünk rá a hűtőből kivett tortaalapra, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy biztosan megdermedjen.

img_20210530_164814-01.jpeg

"Sütésre" fel! :)

süti beállítások módosítása