Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kelesztés nélküli kiflik

Könnyen és gyorsan elkészíthető

2016. július 17. - Eddi konyhája

20210313_193013-01.jpeg

Szeretek kenyeret sütni, de sokszor sokkal könnyebb és gyorsabb valami mást készíteni. Ezt a kiflitésztát nem kell keleszteni, és nagyon gyorsan megsül. Sietős napokon, ha nincs otthon péksütemény, pikk-pakk elkészülünk vele.

Hozzávalók (8 db):

- 350 g kenyérliszt (BL80)

- 250 ml tej

- 1 zacskó porélesztő

- 1 tk só (ízlés szerint)

- 1 tk cukor

- 25 g olvasztott vaj

Elkészítés:

A tésztát rugalmasra, teljesen simára kell kidolgozni, de nem kell keleszteni. Ragacsosnak fog tűnni a tészta, de ne adjunk hozzá plusz lisztet, a lényeg, hogy jól dagasszuk meg, mert akkor nem fog hozzáragadni a kezünkhöz.

A bedagasztott tésztát osszuk két részre, és formázzunk kis labdákat belőlük. Sodrófával nyújtsuk vékony, kör alakúra őket, és 4-4 cikkre osszuk. Tekerjük fel szorosan egyesével a kis háromszögeket, és formázzunk kifliket, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és pihentessük 15 percig. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

20210313_185642-01.jpeg

Addig süssük a kifliket, amíg aranybarnák lesznek, ez kb. 20 perc, sütőtől függően.

Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is.

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása