Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Grissini, az olasz "ropi"

2016. június 10. - Eddi konyhája

A grissini, azaz az olasz rágcsálnivaló tökéletes házi ropi: pár hozzávalóból, kevés munkával készül, ráadásul egészségesebb is a chipseknél és bolti ropiknál.

Az aszalt paradicsomos grissini a kedvencem. 

Hozzávalók:

- 400 g kenyérliszt (BL80)

- 1 tk só

- 3 ek olívaolaj (vagy étolaj)

- 4-5 db aszalt paradicsom

- 1 tk szárított rozmaring

- 1 ek reszelt sajt

- kb. 2 dl víz

- fél csomag szárított élesztő

Elkészítés:

Ennél a receptnél nem kell felfuttatni az élesztőt, csak össze kell gyúrni az alapanyagokat úgy, hogy sima tésztát kapjunk, és kb. 40 percig hagyjuk állni.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, vágjuk csíkokra, és sodorjunk tetszőlege méretű rudakat. Minél vékonyabbra sodorjuk, annál ropogósabbak lesznek. 10 percig hagyjuk állni, addig melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd süssük készre őket, míg aranybarnák lesznek, ez kb. 15-20 perc (sütőtől függően).

Ha a fűszereket kihagyjuk, sima ropit kapunk, de bármilyen más kombinációt is használhatunk fűszerezéshez: oregánót, bazsalikomot, medvehagymát, chilit, stb.

Alig van vele munka, és fillérekből megvan, és tökéletes vendégváró.

Sütésre fel!

 

süti beállítások módosítása